De Spin 5 is ook vanbinnen een moderne Accu voor a41-x550e laptop. Zo is hij uitgerust met de nieuwste Core i5-processor en een vlotte 256GB-ssd. Die combinatie maakt de Spin 5 tot een snelle laptop die vlug opstart en moeiteloos wisselt tussen apps. De zwarte behuizing ziet er luxueus uit en voelt zo ook aan, wat mede komt doordat de achterkant van het scherm met aluminium is afgewerkt.

De veelzijdigheid en prestaties van de Spin 5 zijn pluspunten, maar daarnaast is ook het scherm een reden om voor deze Accu Zenbook ux31a te vallen. Het is net geen 34 centimeter groot en heeft een full-hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De kleurkwaliteit is uitstekend. De Spin 5 is een van de weinige notebooks die we de laatste tijd hebben bekeken met een echt goed scherm, hetgeen betekent dat u ’m ook prima voor fotobewerking kunt gebruiken.
Aansluitmogelijkheden

De Spin 5 heeft helaas niet alleen pluspunten. Minpunten zijn er ook. Zo heeft de machine bijvoorbeeld wel drie usb-aansluitingen, maar: daarvan werkt er maar eentje op hoge snelheid, de andere twee bieden slechts usb 2.0. Goed genoeg Accu Asus a41-x550 een muis of toetsenbord, maar meer niet en dat vinden wij anno 2017 écht een minpunt. Waar de Spin 5 dankzij zijn goede scherm een interessante optie is voor enthousiaste fotografen, geldt tegelijkertijd dat het apparaat helaas geen kaartlezer voor normale sd-kaarten heeft. De ingebouwde kaartlezer kan alleen overweg met de kleine micro-sd-kaartjes. Wilt u toch normale sd-kaarten uitlezen, dan zult u dus een externe kaartlezer moeten aansluiten op de enige snelle usb-poort die de machine biedt.
Lang werken

batterij voor Asus G74

kopen accu: http://www.kopenaccu.com

De Spin 5 weegt 1,6 kilo en dat maakt hem, samen met zijn geringe afmetingen, prima geschikt om mee te nemen. Een ander pluspunt voor mensen die veel onderweg zijn is de goede werktijd op de accu. In onze test hield hij het 10,5 uur vol en dat is een keurige score. Dat maakt de Acer Spin 5 tot een veelzijdige reisgenoot, waar we – op de beperkte aansluitingen na – zeer over te spreken zijn.